Hoppa till innehållet

Retorik

Retorik- lär dig konsten att övertyga och argumentera

Retorik kan ibland kännas trist och komplicerat, men det behöver faktiskt inte vara särskilt svårt. Retorik kan vara kreativt, personligt och socialt. Retorik handlar om att lära sig kommunicera lättare med andra människor genom att övertyga och om att bli förstådd.

Tycker du om att stå på scenen och argumentera? Vill du få inspiration om hur du kan genomföra det du vill framföra? Då är vår kurs i retorik något för dig!

Datum:

16 – 18 oktober 2024

Kursinnehåll:
Retorikens historia
Retorisk teori
Konsten att argumentera, informera, spontana tal och hyllningstal
Hur man fångar publikens intresse
Teckenspråkets kroppsspråk
Praktiska övningar
Gruppdiskussioner

Att anmäla sig till kursen
Vi förutsätter att du har goda färdigheter i teckenspråk. Alla lektioner sker på svenskt teckenspråk.

Kurskostnad: 1 650 kr, då ingår det logi och kost.

Information om pris

Kurspaketet kostar 1650 kr/person med bidrag från SPSM. För dessa som inte ingår i målgruppen för det här bidraget kostar kursen 1720 kr extra d v s 3370 kr.

Skolan söker bidrag för sina deltagare, man behöver alltså inte söka bidrag själv men dock är det bra om man känner till några regler gällande rätten till bidraget. Läs gärna mer om bidraget på SPSM:s hemsida: Bidrag vid vissa korta kurser

Information om resebidrag

Du kan få resebidrag och du kommer att fylla i ett formulär hos oss under kurstiden. 

Bidraget för resor är högst 1 146 kronor per person och kalenderår. Du får bara bidrag om reskostnaden till och från kursorten är minst 286 kronor.

Om du reser med egen bil kan du få milersättning med 25 kronor per mil. Om flera deltagare samåker i bil kan bara en person få bidrag för resor.

Varmt välkommen!