Hoppa till innehållet

Helgkurser med tema

Vi erbjuder helgkurser med olika tema i olika städer under året. Både boende och barntillsyn ingår i detta kurspaket. Kursnivåer som finns under dessa helgkurser är bas, fortsättning och fördjupning.

Vill du uppleva vinter kan vi rekommendera helgkurs med tema vinter i Leksand. När det blir lite varmare blir det tema i vildmark istället! Gotland är en populär turistdestination för er som föredrar att vistas i medeltidsstaden Visby under er helgkurs.

Helgkurs på Gotland

Denna kurs avser endast för dig som bor på Gotland
Utan barntillsyn

27 april – 28 april, kl. 09:00-15:00

Plats: Visby, Information kommer efter anmälan

Helgkurs på Gotland 

Denna kurs avser för föräldrar från hela landet.

Teckenspråkskurs i Visby där föräldrar får lära sig teckenspråk under dagarna medan barnen tas om hand av våra duktiga barnledare.

Alla TUFF berättigade föräldrar är välkomna och det spelar ingen roll hur mycket eller lite teckenspråk ni kan. Undervisningen anpassas efter era nivåer så långt det är möjligt.

Datum: 4 – 5 maj (med ankomst kvällen före)

Adress: Scandic Hotell Visby, Färjeleden 3, Visby

Tillgång till boende på fredagskväll.

Kurstider: lördag kl. 09.00-17.00, söndag kl. 08.30-15.00 (Med reservation för tidsändring)

Barnverksamhet och syskonundervisning

Under helgen erbjuds barn och syskon mellan 1 och 17 år (som ej fyllt 18) att delta i vår barnverksamhet när föräldrarna har teckenspråkskurs. I barngruppen tar våra teckenspråkiga barnledare hand om barnen. I barngruppen används teckenspråk på ett lekfullt sätt för att stimulera även syskonen att använda teckenspråk. De yngre barnen, 1–12 år, lär sig teckenspråk genom lek. De äldre, 13–17 år, erbjuds även teckenspråksundervisning tillsammans med föräldrar.

Kostnader

Utbildningen är gratis och boendet är kostnadsfritt men varje familj ordnar måltider själv. Den barntillsyn som erbjuds för barn och syskon är också gratis.

TUFF bjuder på kaffe/te till föräldrar och frukter till barnen.

Frukost på hotellet ingår. Lunch och middagar står ni för själva. Det finns många restauranger i nära anslutning till hotellet där vi bor.

Ni får eget hotellrum med wc och dusch. Vi har kursen på hotellet också i deras konferensrum.

Resa till kursplats i Visby

Varje familj ordnar resor på egen hand.

Till kursen på Visby kan man komma med båt (hotellet ligger bara 5 minuter promenadväg från båten) eller flyg.

Du kan söka om reseersättning och ersättning för förlorad arbetsinkomst hos CSN efter kursen. Information om ersättning från CSN och kontaktuppgifter till CSN finns på denna länk: TUFF-ersättning – CSN

Lite mer om Visby

I Visby finns många fantastiska saker att både uppleva och se. Det finns många restauranger, affärer och sevärdheter. Möjlighet till bad finns också. Visby har en egen spännande historia med ringmuren som omger staden.

Helgkurs i Leksand 
Tema: Vildmark 

Teckenspråkskurs på Västanviks folkhögskolas fina kursgård där föräldrar får lära sig teckenspråk under dagarna medan barnen tas om hand av våra duktiga barnledare.

Alla TUFF berättigade föräldrar är välkomna och det spelar ingen roll hur mycket eller lite teckenspråk ni kan. Undervisningen anpassas efter era nivåer så långt det är möjligt.

Under dessa dagar får ni lära er många nya tecken i temat Vildmark men inte bara tecken, ni får även mer kunskaper om naturen, om överlevnadstips med annat. Vi kommer att vara utomhus också så ta med oömma kläder efter väder.

Datum: 10 – 12 maj (med ankomst kvällen före)

Adress: Västanviks folkhögskola, Winterommes väg 5, Leksand

Tillgång till boende på torsdagskväll, 9 maj

Kurstider: fredag kl. 09.00-16.00, lördag kl. 09.00-16.00. Söndag kl. 8.30-12.30 (Med reservation för tidsändring)

Barnverksamhet och syskonundervisning

Under de dagarna erbjuds barn och syskon mellan 1 och 17 år (som ej fyllt 18) att delta i vår barnverksamhet när föräldrarna har teckenspråkskurs.

I barngruppen tar våra teckenspråkiga barnledare hand om barnen. I barngruppen används teckenspråk på ett lekfullt sätt för att stimulera även syskonen att använda teckenspråk. De yngre barnen, 1–12 år, lär sig teckenspråk genom lek. De äldre, 13–17 år, erbjuds även teckenspråksundervisning tillsammans med föräldrar.

Kostnader

Utbildningen är gratis. Vid internatboende är boendet kostnadsfritt men deltagarna betalar måltiderna. Den barntillsyn som erbjuds för barn och syskon är också gratis.

Boende och måltider

På Västanviks folkhögskola bor ni i ett hotellrum med eget wc/dusch. I varje internat finns det ett sällskapsrum med tv och pentry.

Ni betalar helpension för måltiderna. Måltiderna faktureras om man avbokar senare än 2 veckor innan kursen.

Resa till Västanviks folkhögskola

Varje familj ordnar resor på egen hand.

Man kan åka tåg eller bil till Leksand. Tar man tåget finns det fasta hämtnings tider på kvällstid då personal på folkhögskolan hämtar med minibuss vid tågstationen.

Du kan söka om reseersättning och ersättning för förlorad arbetsinkomst hos CSN efter kursen. Information om ersättning från CSN och kontaktuppgifter till CSN finns på denna länk: TUFF-ersättning – CSN

Lite mer om Leksand

Området är väldigt fint och lugnt med mycket natur runtom. Västanviks folkhögskola är granne med vackra Siljan där man kan bada och fantastiska berg och möjligheter till vandring, skidåkning m.m. i direkt anslutning till folkhögskoleområdet.

I Leksand finns olika affärer där man kan handla mat eller kläder. Där finns flera restauranger och caféer samt fina ställen att besöka. Leksand Sommarland och Tomteland ligger också i närheten och de är populära ställen för barnfamiljer.