Hoppa till innehållet

Förskola

Förskolan Västanvind

Vi är en förskola öppen för alla i Leksand. Du är varmt välkommen att hälsa på. Här arbetar vi aktivt med språk, både svenska och teckenspråk. Vi erbjuder en liten förskola med barnvänlig miljö, god mat, roliga aktiviteter och närhet till skog och natur. Vårt mål är att ge barnen en trygg och utvecklande vistelse på förskolan där alla barn blir sedda.

Personal

På förskolan  arbetar barn och pedagoger tillsammans för att skapa en varm och utvecklande miljö där både barn och föräldrar trivs.

Arbetslaget består av:
Jessica Baggens, Förskollärare
Andrea Batista, Förskollärare
Maria Hammarström, Barnskötare
Sabina Bornström, Barnskötare
Shir Husseini, Barnskötare

Vision

Läroplanen för förskolan ligger till grund för verksamheten på Västanvind. Vår målsättning är att sätta barnet i centrum och lägga grunden för ett livslångt lärande. Verksamheten ska också vara trygg, utvecklande och förmedla glädje. Vi arbetar målmedvetet med språk, både svenska och teckenspråk b.la genom läsnyckeln babblarna och tecken.

Presentation

Västanvind är en privat förskola som drivs av Västanviks folkhögskola. Barnen tas från den kommunala barnomsorgskön. Förskolan tar även emot barn till föräldrar som går kortkurser på skolan. Barngruppen består av 22 barn i åldrarna 1-5 år.

Lokalerna som är rymliga och fina inbjuder till lek och lärande. Vi har en stor gård och nära till naturen. Utanför gården finns en fotbollsplan och skogen med en motorik bana. Det är 15 min promenad till stranden och vi har tillgång till gymnastikhall och skolans bussar.

Vi får god och vällagad mat från skolans restaurang som vi ibland även besöker.