Hoppa till innehållet

Skolan

Det som skiljer Västanviks folkhögskola från andra folkhögskolor är att skolan erbjuder en teckenspråkig miljö där alla använder teckenspråk. Skolan vänder sig till teckenspråkiga döva/hörselskadade från hela Sverige och andra länder som vill komplettera sina tidigare studier. Skolan har även vissa yrkesutbildningar för döva/hörselskadade. Det finns också kurser och utbildningar som vänder sig till hörande som anknyter till teckenspråket. På skolan finns det internat med ca 130 bäddar. Skolan har även en egen förskola. Skolbyggnad och matsal är anpassade för synskadade och skolan är tillgänglig för rullstolsburna.

I skolans omgivning finns en underbar natur som inbjuder till olika sysselsättningar beroende på årstid. På vintern åker vi skidor, slalom, långfärdsskridskor på sjön och är ute med snöskoter.
På våren gör vi utflykter till olika platser runt Siljan. Här ges många fina natur och kulturupplevelser.
Sommartid är Leksand riksbekant för vårt midsommarfirande. I omgivningarna finns också sommarrodelbana och sommarland. Sommarkurserna får också vara med på våra härliga grillfester.
På hösten är det spänning i luften, skolstart och dessutom börjar vårt fantastiska ishockeylag sin säsong i vår nya moderna ishall.

Västanviks folkhögskola, Stockholmsfilialen

Västanviks folkhögskola har en filial i Stockholm. Verksamhetsdelen TUFF Östra och Dalarna är förlägen på Stockholmsfilialen och ordnar TUFF-kurser i flera städer. På Stockholmsfilialen bedrivs även Allmän kurs för nyanlända och Sfi för döva.

In English