Hoppa till innehållet

Sommarkurs på Väddö

Sommarkurs på Väddö Folkhögskola i Älmsta utanför Norrtälje

Teckenspråkskurs på Väddös fina kursgård där föräldrar får lära sig teckenspråk under dagarna medan barnen tas om hand av våra duktiga barnledare.

Alla TUFF berättigade föräldrar är välkomna och det spelar ingen roll hur mycket eller lite teckenspråk ni kan. Undervisningen anpassas efter era nivåer så långt det är möjligt.

Med barntillsyn och boende: Tillgång till boende på lördagskväll. Samling med barn på söndag kl. 09.00

Datum: 16 juni-19 juni 2024 (med ankomst kvällen före)

Plats: Väddö folkhögskola, Grisslehamnsvägen 28, Väddö

Kurstider: söndag kl. 09.30-16.30, måndag-tisdag kl. 09.00-16.00, onsdag kl. 08.30-14.00

(Med reservation för tidsändring)

Barnverksamhet och syskonundervisning

Under sommarkurs erbjuds barn och syskon mellan 1 och 17 år (som ej fyllt 18) att delta i vår barnverksamhet när föräldrarna har teckenspråkskurs. I barngruppen tar våra teckenspråkiga barnledare hand om barnen. I barngruppen används teckenspråk på ett lekfullt sätt för att stimulera även syskonen att använda teckenspråk. De yngre barnen, 1–12 år, lär sig teckenspråk genom lek. De äldre, 13–17 år, erbjuds även teckenspråksundervisning tillsammans med föräldrar.

Kostnader

Utbildningen är gratis. Vid internatboende är boendet kostnadsfritt men deltagarna betalar måltiderna. Den barntillsyn som erbjuds för barn och syskon är också gratis.

Boende och helpension

På Väddö folkhögskola i skärgårdsmiljö finns både internatlägenheter med eget wc och dusch samt några stugor med fyra sovrum och pentry. Det finns en stuga är anpassad till rullstol. Området är väldigt fint och lugnt med mycket natur och vatten runtom.

Ni betalar helpension för måltiderna. Måltiderna faktureras om man avbokar senare än 2 veckor innan kursen.

I Älmsta, där folkhögskolan ligger, finns det en välsorterad ICA affär, några restauranger och caféer.

Resa till Väddö folkhögskola

Varje familj ordnar resor på egen hand. Till Väddö åker man med buss (SL-kort fungerar) eller bil. Det finns en busshållplats precis utanför folkhögskolan men man kan också gå av bussen i Älmsta och gå ungefär 15 minuter till folkhögskolan.

Du kan söka om reseersättning och ersättning för förlorad arbetsinkomst hos CSN efter kursen. Information om ersättning från CSN och kontaktuppgifter till CSN finns på denna länk: TUFF-ersättning – CSN

Lite mer om Väddö folkhögskola i Älmsta

Det finns fina promenadstråk, naturreservat, gårdsmejeri, trädgårdshandel, glassbar, badplatser i området också. Ett av dem är Mälbybadet som har både lekplats och hopptorn. Man kan även hyra kanoter, ekor och SUP och paddla på kanalen.